MLM szoftverek, Wordpress oldalak

Horvátország nyaralás a kutyájával!

Kedves Kutyatulajdonos!

Az ADRIALIN cég nagy gondot fordít arra, hogy háziállat-barát szállásokat kínálhasson Horvátországban. Jelenleg több mint 2600 objektum szerepel a kínálatban.

Annak érdekében, hogy Önnek és az Ön négylábú kedvencének szép nyaralást tehessen lehetővé, vegyen figyelembe néhány előírást.

Háziállatok objektumokba történő bevitele azoknál, ahol az kifejezetten szerepel, többletár ellenében lehetséges. (lásd objektumleírás). Az engedély egyébként csak egy háziállatra érvényes. Minden további háziállat esetén kérjük, vegyék fel a kapcsolatot az Adrialin céggel.

Horvátországba történő beutazáshoz a következő papírok szükségesek:
– nemzetközi oltási könyv veszettség elleni oltás igazolásával (legalább 15 napos és legfeljebb 6 hónapos).

Nyilvános helyen és strandok közelében póráz használata kötelező. Kutyával történő napozás a hivatalos fürdőzőhelyektől legalább 100 méteres távolságra lehetséges. Az úgynevezett „vad” strandokon, vagyis öblökben, stb. kutyával is zavartalanul lehet fürdeni.

Ha egy objektumban háziállatok bevitele megengedett, akkor az nem jelenti azt automatikusan, hogy azok az úszómedence területére, a zöld területekre vagy a kertbe is bemehetnek. Ugyanez érvényes a vendéglőkre, stb. Lehetséges pórázhasználati kötelezettség is kutyák számára. Az úszómedencékbe semmi esetre sem szabad bevinni kutyákat.

Nyaralás Horvátországban a háziállatával

Egyre több horvátországi látogató nem szeretne a háziállatától megválni a nyaralás idejére. Mert az a gondolat, hogy a kutya vagy a macska otthon, idegen kezekben nem érzik olyan jól magukat, a nyaralási élményt kissé csökkentheti. Ezért bizonyos kisebb előkészületekkel egészen egyszerű a kedvenc négylábú barátunkkal nekiindulni a nyaralási élményeknek.

A Horvátországban történő nyaralás előfeltétele kutyával vagy macskával egy EU-országból az érvényes veszettség elleni oltásigazolás, amely nem régebbi, mint egy év, és legalább 21 nappal a belépés előtt meg kell történnie. További a háziállatokat 2011. július 1-től olyan mikrochip-pel kell ellátni, amely az EU-n belül az állat azonosítására szolgál. Ennél figyelembe kell venni, hogy az oltás ne a mikrochip behelyezése előtt történjen meg annak érdekében, hogy az oltás nehogy érvénytelen legyen. Továbbá szükséges a háziállata számára egy EU-útlevél, amelyet az állatorvos állított ki. Ebbe benne kell lennie az oltásnak és az állat jelölésének. A félreértések biztonságos elkerülése érdekében jó szolgálatot tesz röviddel a nyaralásra történő utazás előtt felkeresni az állatorvost. A négylábú alapos vizsgálatban részesül, és megkapunk mindenféle hasznos tanácsot az útra. A kutyák sem mindig jól viselik az autós utazást, és ők is rosszul lehetnek útközben. Hatékény és ártalmatlan gyógyszerek gondoskodnak a stresszmentes érkezésről még az állat esetében is, és természetesen a vele utazó embernek is. Ha a csomagban még egy kis „utazó gyógyszertár” is benne van a kofferben a kis kedvencünk számára, akkor tulajdonképpen már nem történhet semmi. Természetesen az állatorvos segítő tippeket is ad az útra, és a nyaralóhelyen való tartózkodáshoz.

Kutyák és macskák alapvetően akadálytalanul beutazhatnak Horvátországba. Ám mint minden szabály esetében itt is létezik egy-két kivétel. Így tilos néhány kutyafajta bevitele, amelyek a „harci kutyák” kategóriájába tartoznak, és veszélyesnek minősülnek. Egyébként valamennyi kutyafajtát, macskát és a görények közé tartozó egyedeket, amelyekhez például a vadászgörények is beletartoznak, Horvátországban szívesen fogadnak. Akik azonban egyszerre több négylábú háziállattal is rendelkeznek, és a nyaralás alatt nem szeretnének megválni tőlük, szintén megnyugodhatnak: Öt háziállatig bevihetőek Horvátországba. Ám ez csak olyan határátlépőkön keresztül lehetséges, ahol állatorvosi vizsgáló hely működik. A kutyatulajdonosoknak azt is figyelembe kell venniük, hogy Horvátországban sok helyen pórázhasználat kötelező. Tehát a póráznak mindig hozzáférhetőnek kell lennie, hogy gyorsan hozzá lehessen kapcsolni a nyakörvhöz. Az eledelnél is ügyelni kell arra, hogy nedves vagy konzerveledelt nem szabad bevinni Horvátországba, ami azonban nem probléma, mivel az élelmiszerüzletekben elegendő a kínálat, úgyhogy a négylábúaknak a nyaralás ideje alatt sem kell nélkülözniük. Száraz eledelt bármilyen mennyiségben be lehet vinni az országba.

Kérjük Önöket, hogy vegyék figyelembe, hogy a háziállatok beutaztatása esetén különböző EU-országokból különböző szabályozások lehetnek érvényesek. További információkat találnak a következő weboldalon: Horvátországi Mezőgazdasági Minisztérium.

ACTIVITIES

enjoy every single moment of your holiday

Private Tours

Nullam bibendum scelerisque suscipit. Maecenas hendrerit, libero et pellentesque efficitur, tellus velit elementum risus, porta aliquam velit est sit amet nisl. Etiam quis pellentesque nisl. Vestibulum ultricies turpis vel mauris scelerisque aliquet.

SPA & Aroma Therapies

Nullam bibendum scelerisque suscipit. Maecenas hendrerit, libero et pellentesque efficitur, tellus velit elementum risus, porta aliquam velit est sit amet nisl. Etiam quis pellentesque nisl. Vestibulum ultricies turpis vel mauris scelerisque aliquet.

Diving

Nullam bibendum scelerisque suscipit. Maecenas hendrerit, libero et pellentesque efficitur, tellus velit elementum risus, porta aliquam velit est sit amet nisl. Etiam quis pellentesque nisl. Vestibulum ultricies turpis vel mauris scelerisque aliquet.

And much more..

Cras suscipit tortor ante, vitae lobortis magna bibendum quis. In ac lacus et lorem volutpat tempus. Ut placerat arcu ut lorem fermentum, in dictum massa eleifend. In sollicitudin egestas dolor eu ornare.

  • Diving
  • Ski
  • Tennis
  • Basketball
  • Squash
  • Sailing
  • Gym
  • Pool
  • Paint Ball